Gastronomia

"CHATA RYBACKA" Łeba

2010-05-05 16:01:00

Wakacje nad morzem wiążą się z wieloma atrakcjami, pięknym widokiem oraz nadmorskim klimatem, ale także z typową i regionalną nadmorską kuchnią.
Dla miłośników rybnej i śródziemnomorskiej kuchni, będąc w Łebie, polecamy odwiedzić CHATĘ RYBACKA.

 

Smażalnia znajduje się przy głównej promenadzie portu rybackiego w Łebie skąd też można wybrać się w rejs statkiem pasażerskim, przy ulicy Abrahama.
Stylowy domek z 1937 roku, który był kiedyś miejscem zamieszkiwanym przez rodziny rybackie pracujące w owym porcie, mieści ok. 100 gości wewnątrz lokalu oraz ok. 100 miejsc na tarasie widokowym.

  

"CHATA RYBACKA" jest niezwykłym miejscem na spędzenie czasu i delektowaniu się wspaniałościami kuchni, siedząc tu można podziwiać widoki nadmorskiego życia, czyli pływające statki, pracę rybaków, uroku dodaje nadmorska bryza, szum morza, krzyk mew.  
Jest też możliwość organizowania w smażalni imprez zorganizowanych, integracyjnych oraz okolicznościowych.

 

Można tu skosztować rybkę na wiele różnych sposobów, np. :

  • smażoną,
  • gotowaną,
  • na parz,
  • z grilla.

Specjalnością szefa kuchni  jest FONDUE Z ŁOSOSIA oraz ZUPY RYBNE przyrządzane ze szlachetnych gatunków ryb.

Powrót do działu gastronomia

Skomentuj

Komentarze:

Brak komentarzy
do góry